poniedziałek, 20 stycznia 2014

Wegańska , pełnoziarnista tarta

Pełnoziarnista!
Dietetyczna <3
Wegańska*-*
 Brokułowa ;D lub ...... Sam możesz stworzyć farsz ;D


 Przepis na tartę brokułową 
od Śniadanie wege Futrzaka
(1 porcja)
na tartę :
  • 5 łyżek mąki (u mnie pełnoziarnista),
  • łyżka oleju,
  • 2 łyżki mleka roślinnego (u Alpro),
  • szczypta soli,1 tabletka słodziku/cukru i sody.
na farsz :
  •  pół małego brokuła (z mrożonym tez wyjdzie),
  • cebula waga smaku (u mnie ok.1/4),
  • 1 ząbek czosnku (granulowany tez się nada, ale to nie to samo),
  • łyżka soku z cytryny,
  • łyżeczka mąki(o której zapomniałam),
  • +przyprawy.
Przygotowanie
Ciasto zagniatamy. Rozwałkowujemy, przy pomocy miski wycinamy duży okrąg. Na kształt falbanki zaginamy brzegi lub przekładamy ciasto do formy na tartę. Ciasto nakłuwamy widelcem, wstawiamy do lodówki na ok. 10 minut. Wykładamy farsz, pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
 Cebulę i czosnek drobno siekamy. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Dokładnie rozgniatamy i mieszamy z pozostałymi składnikami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)