czwartek, 28 listopada 2013

Jęczmienianka

             Śniadanko po wycieczce do Berlina


Kasz jęczmienna z serkiem, crunchy sezamowym ,płatkami kukurydzianymi,mrożonymi owocami i orzeszkami ze stoiska jarmarkowego w berlinie

 Przepis:
-50 g kaszy jęczmiennej,
-400 ml wody,
-szczypta soli,
-coś do posłodzenia (u mnie 7 tabletek słodziku)
-niecała łyżeczka cynamonu,
- dodatki u mnie :
- ok.60-70g serka homo 0 % posłodzonego i
 zmieszanego z mlekiem
-50 g owoców mrożonych leśnych
-20 g crunchy sezamowego
-10-15g płatków kukurydzianych
-po trzy orzeszki w polewie m&m,s i w czyś w smaku jak rafaello
Przygotowanie:
Posoloną kaszę gotuję do wygotowania się wody.Gdy już wchłonie prawie całą wodę dodaję słodzik i cynamon.Przelewam do miseczki i nakładam dodatki, a potem wszystko mieszamy ;)



Wartość energetyczna:
/sama kasza ok.163,5kcal/
/z dodatkami ok.393kcal/

1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)