sobota, 30 listopada 2013

Pumpkin Pancakes

Puchate, wilgotne a zapach w kuchni po prostu   n i e z i e m s k i  *-*
 A nie z mąki lecz z otrąb stworzone ;)   heh ...
A smak ....  domyślcie się ;)      no dobra jeszcze lepszy ;)Naprawdę warto je zrobić.   
 A tu parę ciekawostek na  temat  (dyni)

Placuszki dyniowe podane z posłodzoną i rozmieszaną z mlekiem emilką 0 %, łyżką  (czubatą) ricotty,  łyżeczką słodkiego kremu sezamowego , kilkoma orzeszkami z jarmarku w Berlinie i 50 g kompotu owocowego (mrożone owoce).



Składniki na 1 porcję :
  • 3 łyżki otrąb zmielonych (u mnie żytnie i resztka pszennych),
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • coś do posłodzenia(u mnie 5 tabletek słodziku),
  • pół łyżeczki przyprawy do piernika,
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • ok. 50 ml mleka.
Przygotowanie: Połączyć suche składniki.Następnie dodać dynię i mleko.
W czasie kiedy otręby będą wchłaniały mleko można zająć się ubiciem białka ze szczypta soli , następnie delikatnie połączyć z masą dyniową.Smażymy bez dodatku tłuszczu (nie przywierają) Wykładamy na talerzyk dodajemy ulubione dodatki i zajadamy, rozkoszując się zapachem który nadal unosi się w powietrzu ;) <3

Szacowana wartość energetyczna (same placki):
  /ok.162kcal/
Porcja ze zdjęcia :
  /327kcal/


1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)