Puchate, wilgotne a zapach w kuchni po prostu n i e z i e m s k i *-*
A nie z mąki lecz z otrąb stworzone ;) heh ...
A smak .... domyślcie się ;) no dobra jeszcze lepszy ;)Naprawdę warto je zrobić.
A tu parę ciekawostek na temat (dyni)
Składniki na 1 porcję :
W czasie kiedy otręby będą wchłaniały mleko można zająć się ubiciem białka ze szczypta soli , następnie delikatnie połączyć z masą dyniową.Smażymy bez dodatku tłuszczu (nie przywierają) Wykładamy na talerzyk dodajemy ulubione dodatki i zajadamy, rozkoszując się zapachem który nadal unosi się w powietrzu ;) <3
Szacowana wartość energetyczna (same placki):
/ok.162kcal/
Porcja ze zdjęcia :
/327kcal/
A nie z mąki lecz z otrąb stworzone ;) heh ...
A smak .... domyślcie się ;) no dobra jeszcze lepszy ;)Naprawdę warto je zrobić.
A tu parę ciekawostek na temat (dyni)
Składniki na 1 porcję :
- 3 łyżki otrąb zmielonych (u mnie żytnie i resztka pszennych),
- 1 łyżka mąki pszennej,
- coś do posłodzenia(u mnie 5 tabletek słodziku),
- pół łyżeczki przyprawy do piernika,
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
- ok. 50 ml mleka.
W czasie kiedy otręby będą wchłaniały mleko można zająć się ubiciem białka ze szczypta soli , następnie delikatnie połączyć z masą dyniową.Smażymy bez dodatku tłuszczu (nie przywierają) Wykładamy na talerzyk dodajemy ulubione dodatki i zajadamy, rozkoszując się zapachem który nadal unosi się w powietrzu ;) <3
Szacowana wartość energetyczna (same placki):
/ok.162kcal/
Porcja ze zdjęcia :
/327kcal/
Uwielbiam dyniowe placuszki :)
OdpowiedzUsuń