środa, 25 czerwca 2014

Z ciecierzycy "ciastko" piekę

Kakaowe ciastko z ciecierzycy nadziane kremem czekoladowym i domowym masłem orzechowym

 Przepis 
- 180 gr cieciorki konserwowej lub uprzednio namoczonej w wodzie i ugotowanej,
- jajo,
-słodzidło trochę więcej niż do zwykłego ciastka czy mufinki,
-łyżka kakao,
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
-szczypta soli,
-1 łyżka ulubionego masła orzechowego (u mnie 1/2 łyżki kremu czekoladowego i 1/2 domowego masła orzechowego.

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciecierzycę odsączamy i płuczemy.
Wszystkie składniki (oprócz  nadzienia) blendujemy na gładką masę.
Naczynko do zapiekania wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy połowę masy,
nakładamy nadzienie i zalewamy resztą ciasta.
Pieczemy około 30-40min.
Smacznego! (:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)