czwartek, 14 listopada 2013

Domowy budyń


Pyszny domowy budyń kremowy, słodziutki i na myśl przynajmniej mi nasuwa się od razu Babcia kochana istota która zawsze miał jakiś pyszny pomysł żeby zaspokoić nasze zachcianki (marzenia o niebieskich migdałach ;D) Potrafi zrobić coś z niczego a do tego jakie pyszne !!!Na dzisiejszy dzień ten budyń bardzo mi się przydał pocieszył mnie bo mam dziś okropny dzień płakać mi się chcę ale budyń pociesza :)

 





Domowy budyń

/wartość energetyczna w 100gr ok 46kcal/ porcja ok 370 gram.
- 300 ml mleka lub pół na pół z wodą (zmieni się wartość energrtyczna)
- czubata łyżka mąki,
- słodzik/cukier (tutaj 7 tabletek słodziku),
- łyżeczka niecała aromatu waniliowego
- mrożone truskawki,
- opcjonalnie łyżeczka masła*

*Dodatek masła powoduje bardziej kremową konsystencję i zdecydowanie poprawia smak, jednak nie jest konieczny.
*Można tworzyć różne konbinajcę smakowe np. dodać masło orzechowe ,kakao (będzie wtedy budyń czekoladowy )Lub np gdy rozpuścisz krówkę na mleku otrzymasz samk toffi/krówkowy

2 komentarze:

Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)