poniedziałek, 20 stycznia 2014

Cukiniowy krem Corn Flakes

Płatki kukurydziane to popularny posiłek śniadaniowy, a do tego nie taki diabeł zły! są zaliczane do zdrowej żywności (pod warunkiem, że nie zawiera dużej ilości cukru i innych kalorycznych dodatków).
Prawie zawsze zanurzamy je w miseczce z mlekiem lub chrupiemy na sucho przed wyjściem z domu (zerkając na zegarek) lub przy filmie zamiast chipsów.
Napewno masz je w swojej kuchni i już dawno o nich zapomniałeś to świetny pomysł żeby sobie o nich przypomnieć.U mnie płatki kukurydziane są bardzo mile widziane nie tylko na śniadanie.Świetnie nadają się do panierowania mięsa :D



Przepis od Breakfast's time
Cukiniowy krem Corn Flakes
   (1 porcja)
  • 1/2 (średniej) cukinii
  • 50ml wrzątku

  • 1/2 łyżeczki cynamonu 

  • 1szkl płatków kukurydzianych

  • + 200g jogurtu naturalnego
 Przygotowanie: 
Cukinię pokroić w kostkę i zalać wrzątkiem. Dokładnie zblendować, na gładkie puree. Dodać płatki kukurydziane i cynamon i zblendować raz jeszcze, tak aby uzyskać gładką masę, bez jakichkolwiek grudek. 
Do pucharka/miseczki nałożyć jogurt naturalny, a na jogurt cukiniowy krem. Wstawić do lodówki, do schłodzenia, najlepiej na całą noc, a rano mamy pyszne śniadanko :)
/opcjonalnie można posłodzić krem miodem, cukrem lub innym słodzidłem lecz jest to zupełnie niepotrzebne, niweluje to tylko smak płatków.




Cukiniowy krem Corn Flakes z jogurtem natutalnym




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)