Vege kiełbaski grilowe z papryką
Opakowanie: 250g/4 kiełbaski
Wartość odżywcza w 100g:
Białko 15,7g
Węglowodany 5,6g
w tym cukry 1,9g
Tłuszcz 7,2g
w tym. nas. 0,6g
Błonnik 2,0g
sód 1,8g
Opinia:
Pierwszy
raz spróbowałam jej na grilu, bardzo mi zasmakowała tak jak i moim
mięsożernym kompanom z czego byłam bardzo zadowolona ;), Ich konsystęcja
jej zbita co pomaga szybko się najeść :) Kolor jest intesywnie
pomarańczowy (pewnie przez paprykę w proszku), a nuta paprykowego smaku
podkręci smak nie jednego dania (na które mam pomysł). Ponadto można
przyrządzić je na patelni z dodatkiem przypraw lub w piekarniku ;)
Plusy:
- kolor
- zapach (lekko paprykowy)
- smak
- zbita konsystęcja
- możliwości przyrządzenia
Minusy:
- brak
ocena: 9/10
- 1 vege kiełbaska kiełbaska paprykowa,
- przyprawy do kiełbaski (u mnie czosnek,pieprz, sól i chili)
- trochę oliwy lub oleju
- mieszanka warzywna (miałam chinską)
- przyprawy do warzyw
Rozgrzać oliwę/olej i usmażyć warzywa. Na drugie patelni również rozgrzać oliwę lub olej przyprawić i usmażyć. Gotowe Smaczengo ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)