środa, 24 września 2014

Tortellini z tofu wędzonym/Polsoja

 Coś dla zapracowanych weganów. Dla kogoś kto lubi jeść smacznie i zdrowo.Tortellini z wędzonym tofu firmy Polsoja. Wbrew pozorom że to "gotowiec" co od razu kojarzy się z fast foodem, to jest bardzo zdrowym a do tego smacznym produktem z przyzwoitym składem. Czyli taki zdrowy, a do tego wegański fast food :D Można jeść z czym popadnie dowolnymi dodatkami ;) dodać do sałatki, czy zupki. Ja dziś postawiłam na warzywa w delikatnym sosie z warzyw.
Przepis na tortellini z warzywami w delikatnym sosie warzywnym.
/ok 2 małe porcje/
  •  pół paczki tortellini 125 gr.tortellini z wędzonym tofu
  • pomidory (u mnie koktajlowe z ogródka)
  • cukinia (waga uznania)
  • cebula (waga uznania)
  • kawałek ogórka kiszonego (u mnie domowej produkcji)
  •  przyprawy (pieprz,sól,włoska,chili)
  • opcjonalnie rukola 
Przygotowanie :
Wstawić wodę na makaron i ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W tym czasie podsmażyć cebulę dodać cukinię, a następnie pomidory na koniec dodać kawałek ogórka kiszonego , przyprawić i smażyć do czasu gdy powstanie lekki sos z warzyw. Można tez dodać podprażonych pestek np. słonecznika i udekorować rukolą. Smacznego ;)



1 komentarz:

  1. Uwielbiam te tortellini - są przepyszne. Spróbujcie polane olejem lnianym albo oliwą szałwiową :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)