piątek, 18 kwietnia 2014

Najlepsza ! Jaglana zebra

Pierwszy raz jadłam ten serniczek na urodzinowe śniadanko.Postanowiłam powtórzyć tą jaglaną wariację i ponownie zasmakować tej poezji.A nasz serniczek jaglany to nic innego jak zmiksowana jaglanka z serkiem - w zaskakująco dobranym połączeniu kokos-kakao. Nasz serniczek przygotowujemy wieczorem a rano wyciągamy śniadanko prosto z lodówki lub jemy na ciepło ;). W środku ukryć można ulubione orzechy lub ziarenka, tak do pochrupania;)
Śniadanko całkowicie zgapione od teenager bardzo dziękuję ;D

 Przepis:


(1 ogromna porcja)

  • 4 łyżki kaszy jaglanej (jeżeli została ci ugotowana kasza to będzie ok 230gr),
  • szklanka wody,
  • łyżka syropu klonowego/miodu,
  • jajko,
  • 150 gr serka naturalnego (u mnie emilka 0%),
  • łyżeczka kakao/korabu,
  • łyżeczka wiórek kokosowych,
  • nerkowce (u mnie nerkowce i orzech brazylijski)
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować na wodzie i ostudzić. Następnie zmiksować z serkiem. Dodać jajko i syrop dokładnie wymieszać. Podzielić masę na dwie części. Jedną połączyć z kakao, a drugą z kokosem. Do obu dodać orzechy (dowolna ilość). Masę przełożyć do naczynia do zapiekania/foremki, nakładając łyżką raz jedną raz drugą, aż do skończenia składników. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez 30min. Ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc, można też jeść od razu,mi smakauje bardziej schłodzona wersja;) Smacznego!


,,Bo to, co myślisz sam o sobie, przekłada się no to, kim jesteś i za jakiego uważają cię inni ludzie.,,











2 komentarze:

  1. ogromnie się cieszę, że mogłam zainspirować,a jeszcze bardziej, że smakowało! :) piękna zebra wyszła!
    Wesołych Świąt! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj smakowało !!!! bardzo dziękuję twoje pomysły są świetne i aż się chcę coś samemu pokombinować !!!! Wesołych Świąt i bogatego zająca !!!! ;D

      Usuń

Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)