Co tu dużo mówić Homar
smakuje bosko;D!Ale niestety nie prędko ponownie zagości na moim stole,
jest skandal nie drogi. Wyhaczyłyśmy skorupiaka z mamą w lidlu i
postanowiłyśmy spróbować.Ten sposób przygotowanie należy do
najprostszych(a jakże smacznych). Nie może się nie udać ;) !!! Homar z
lidla wystarczył tylko na jedną porcję więc mama skubnęła tylko kawałeczek (kochana)
Składniki:
(1 porcja)
Pan Homar w całej okazałości |
No to kroimy |
(1 porcja)
- 1 rozmrożony homar,
- łyżeczka czubata miękkiego masła,
- ząbek czosnku (użyłam w proszku bo nie miałam świeżego),
- pietruszka,
- trochę chili (u mnie w płatkach),
- sól,pieprz,
Homara rozparcelować (polecam filmik youtube )
Mięso z homara umieścić na pancerzu. Masło wymieszać z pozostałymi składnikami i posmarować mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180
stopni C, piec ok. 20/25 min. Podałam z tostami francuskimi z bułki z dynią,warzywami i posypałam świeżym szczypiorkiem. Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny,każdy komentarz mile widziany.Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, nie krytykuję każdy ma prawo marzyć inaczej ;)